Achtergrond

Temidden van honden opgegroeid, voelde ik het gemis daarvan tijdens mijn eerste huwelijksjaren.
Na enige jaren een dwergteckel te hebben opgevangen van mijn grootmoeder, besloot ik terug te keren naar een geliefd ras uit mijn jeugd.
Vanaf mijn 9e levensjaar hadden wij o.a. een schotse terrier in huis.
Wonend in Amsterdam leek dit ook een passend ras.
Het bleef er niet bij 1. Al gauw kwam er een 2e bij. Toen kwamen de show- en fokplannen.

In 1976 kreeg ik toestemming van de Raad van Beheer, mijn aangevraagde naam "GULABIN" te gebruiken. Gulabin is de naam van een berg in Schotland, waar we regelmatig opklommen.

Voor de oudste dochter kochten we een Norfolk Terrier, geboren uit het 1e nest in Nederland bij Hans van de Berg.
Voor de 2e dochter een Jack Russell Terrier, een ras dat je toen nog weinig zag.
Het viel niet mee een nestje te vinden.
Ondanks het grootbrengen van 3 kinderen, mijn werk als verpleegkundige in een ziekenhuis, werkzaam in de politiek in ons stadsdeel in Amsterdam, vond ik toch nog tijd om regelmatig naar shows in binnen-en buitenland te gaan. Met goed resultaat want ik heb 12 honden naar het definitief kampioenschap geshowd, waarvan het merendeel zelf gefokt. En menig hond kreeg 1, 2 of 3 kampioenschappen, waarbij het gebeurde dat of de hond of ikzelf geen zin had het af te maken.

In 1990 zijn we buiten gaan wonen, zodat er meer ruimte was voor de honden.
Nu ik niet meer werk als verpleegkundige, mijn echtgenoot met pensioen is en de kinderen de deur uit, besteed ik het grootste gedeelte van mijn tijd aan mijn honden.

Mijn echtgenoot kreeg een Riesenschnauzer, zodat ze samen in de bossen in de buurt konden gaan wandelen. Ikzelf werd 7 jaar geleden verliefd op een Border Terrier. Viel daar finaal voor en heb dat ras bij mijn andere rassen erbij genomen

Mijn leven staat nu voornamelijk in het teken van de honden met de daarbij behorende vriendschappen met mensen die je door deze hobby leert kennen.

Mijn honden zijn mijn maatjes. Ik wil dat zij een prettig leven bij mij hebben.
Ze wonen allemaal in huis, gaan 4 of 5 x per dag naar de speelweiden, waar ze naar hartelust kunnen rennen en graven.
Al mijn honden zijn vrolijk, mensvriendelijk, mooi van type en kerngezond.
En dat wil ik zo houden.

Er zijn mensen die al zijn teruggekomen voor een 4e pup, vanwege het feit dat de pups in huis opgroeien en zeer sociaal zijn.
Sommige puppykopers gaan ook naar shows met goed resultaat.

Mijn streven blijft het fokken van puppies die een mooi rastype hebben, gepaard gaand aan een goede gezondheid en een goed en betrouwbaar karakter.